A zase je tu po čase jeden asijský recept. Tentokrát je vsadila opět na klasiku a tedy na známou thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem. Tom Kha Gai není (na rozdíl od většiny thajských jídel) příliš pálivá a jejích hlavním cílem je zahřát na duši, což se jí podle mě velmi dobře daří. V tomto sychravém počasí to totiž rozhodně oceníte.
Kombinace jemného kokosového mléka s kyselejšími chutěmi ostatních surovin je pro mě osobně bezkonkurenční. Kuřecí maso se někdy v polévce doplňuje krevetami, nebo se jimi úplně nahradí. To už ale záleží na vaší aktuální chuti a náladě, obě varianty jsou skvělé.
Suroviny na tuto polévku asi nebudete všechny mít běžně doma, ale v dnešní době se dají relativně dobře sehnat, třeba i na Rohlíku (rohlik.cz). Příprava už potom není nijak složitá, takže se této polévky vůbec nebojte. Jakmile Tom Kha Gai jednou zkusíte, určitě ji budete vařit opakovaně.