Po mnoha sladkých receptech dnes potěším hlavně milovníky masa. Receptů s masem přece jen na blogu nemám tolik. Ne, že bychom doma maso vůbec nejedli, ale nejíme ho určitě každý den. Masové pokrmy mám spojené především s víkendem nebo s nějakou speciální příležitostí. Snížená spotřeba má u nás hned několik důvodů – bereme ohled na životní prostředí, snažíme se jíst alespoň trochu zdravě a také myslíme na naši peněženku, což v poslední době začíná mít pořád větší význam. Já osobně doporučuji jíst maso maximálně 5x týdně, nejlépe 4x.
Ale teď už k receptu. Ke kotletám si většinou dáváme vařené či pečené brambory, ale co to jednou zkusit trochu jinak. V časech, kdy jsem celé léto trávila v Řecku si pamatuji, že jsme měli bramborový salát několikrát. Poprvé jsem se tomu divila, protože jsem si hned představila náš vánoční hutný salát plný majonézy, ale vzápětí jsem pochopila ten rozdíl. Jižané také běžně dělají svůj bramborový salát, akorát hodně odlehčený – hodící se do letních veder. A ačkoliv si Vánoce bez klasického bramborového salátu nedokážu představit, během roku si raději dám tuto lehkou variantu. Tak ji určitě neváhejte vyzkoušet i vy 🙂
Kotlety s bramborovým salátem jsou skvělé jídlo jak na všední den, tak na víkend. Salát můžete podávat chlazený nebo v pokojové teplotě.