Smažená rýže se seitanem

Tento recept jsem koncipovala tak, aby jeho příprava byla jednoduchá a hlavně co nejrychlejší. Můžete si tak tohle jídlo zařadit mezi stálice rychlých jídel v případě nouze 🙂 Tedy, pouze za předpokladu, že máte připravenou vařenou rýži. Nejlépe je využít zbytků, třeba po nedělním obědě, ale samozřejmě si můžete uvařit rýži čerstvou. Jídlo je vlastně takovou variací na známé Nasi Goreng, pouze jednodušší. Já jsem tenkrát vytvořila vegetariánskou verzi se seitanem. Ten mi v poslední době chutná mnohem víc než tofu a ani můj muž se na něj netváří kysele 🙂

Suroviny:
na 2 porce
cca 200 g seitanu (kupuji tento)
cca 400 g uvařené rýže basmati (nebo jiné dlouhozrnné rýže)
svazek jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 lžíce chilli pasty
1 lžíce ketjap manis (sladká sojová omáčka)
trochu rybí omáčky
3 vejce
rostlinný olej
hrst nasekaného koriandru
 
Postup:
Rozpálíme pánev wok spolu se 4 lžícemi oleje. Vyklepneme do něj rozšlehaná vajíčka a rychle mícháme tak, aby jsme je rozdělili na co nejmenší kousky. Až jsou vajíčka zcela tuhá, vyndáme je z pánve stranou do misky. Seitan nakrájíme na kostičky a rychle osmahneme ve stejné pánvi na 2 lžících oleje. Osmahnutý seitan dáme také stranou a do pánve opět dolijeme trochu oleje a přidáme cibulku nakrájenou na kolečka (i s trochou zelené části) a česnek nasekaný najemno. Když je cibulka zesklovatělá, přidáme k ní chilli pastu a dobře promícháme.
 
Poté přisypeme rýži za občasného míchání cca 5 minut smažíme a ochutíme sójovou a rybí omáčkou. Do pánve k rýži vrátíme seitan i vejce a vše dobře spojíme. Nakonec hotovou rýži stáhneme z plamene a přidáme čerstvý nasekaný koriandr. Pro zapřisáhlé odpůrce koriandru doporučuji nahradit koriandr petrželkou.
 
 
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.