Raw malinové mini cheesecakes

Už třetí týden soutěžím s Globusem v soutěži Zdravý svět. Základem je připravit recept, ze tří předem zadaných surovin a jelikož se většinou jedná o zdravé ingredience, které ráda používám, je to pro mne radost a zábava něco nového vymyslet. Tentokrát jsem vymyslela tyto raw „cheesecaky“ a jelikož mne překvapilo jak moc jsou dobré, recept s vámi hned sdílím. Myslím, že dortíky budou chutnat i těm, co zdravé recepty tohoto typu normálně nevyhledávají 🙂

Suroviny:
na 8 kousků
 
na korpus
60 g sušených měkkých datlí
60 g vlašských ořechů
1 lžíce chia semínek
1 lžíce strouhaného kokosu
 
na krém
1 a půl hrnku kešu
5 lžic hustého kokosového mléka
5 lžic kokosového oleje
3 lžíce agávového sirupu
100 g malin
 
Postup:
Kešu namočíme na několik hodin do vody. Chia semínka necháme chvíli nabobtnat ve třech lžících vody. Vlašské ořechy umeleme najemno v mixéru, přidáme k nim datle a rozmixujeme na lepkavou, strukturovitou hmotu. Nakonec přisypeme ještě kokos a chia semínka a znovu krátce proženeme mixérem. Výslednou hmotu upěchujeme v tenké vrstvě na dně muffinových košíčků nebo do prohlubní na muffinovém plechu a dáme zmrazit. Mezitím si připravíme krém. Slijeme kešu a rozmixujeme je dohladka. Přidáme všechny ostatní ingredience kromě malin a znovu vše rozmixujeme na hladký krém, který navrstvíme na zmrzlý korpus. Polovinu malin rozmačkáme vidličkou a na každý dortík dáme lžičku malin, kterou lehce zamícháme na povrch krému.
Cheesecaky dáme znovu alespoň na hodinu zmrazit a před podávání je necháme 5 minut povolit. Dortíky ozdobíme zbylými malinami.
  
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.