Také se Vám sbíhají sliny, kdykoli jdete kolem výkladní skříně obchodu s americkými koblihami nebo-li donuty? Mně tedy ano a občas si nějaký i koupím. Ale moc dobře vím, že je to opravdová kalorická bomba, takže se to snažím nepřehánět.
Dnes mám ale pro vás recept na pečené donutky, které se tolik vyčítat nemusíte. Nejsou totiž smažené, ale pečené v troubě a také poleva je z nutričního hlediska trochu přijatelnější. Použitý jogurt pak dodá koblížkům vláčnou strukturu.
Já jsem tentokrát dělala opravdu mini-kousky, ale můžete si klidně udělat i větší, záleží na formě. Já jsem tu mojí pořídila kdysi na Aliexpressu, ale podobné seženete i běžně v domácích potřebách. Nově mají v nabídce i krásnou formu v mé oblíbené Tescomě.
Na ozdobu jsem použila kromě pistácií i lyofilizované maliny, které jsou neuvěřitelně efektní a posunou koblížky zase o level výš.