A mám pro vás další cuketový recept 🙂 Teď v hlavní sezóně cuket se lehce stane, že máte cuket více, než byste chtěli. Už jste cuketami podarovali kamarádky, kolegy z práce i sousedy a ono stále neubývá. Možná ale jen nemáte dostatek inspirace, jak cuketu využít, přitom možností je opravdu mnoho – od cuketového čatní přes buchtu až třeba k bramborákům.
Cuketové bramboráky jsou u nás velmi vděčné jídlo a chutnají stejně dobře, jako ty klasické. A právě proto, aby si zachovaly tu oblíbenou tradiční chuť, přidávám k cuketám i pár brambor. Nejlépe bramboráky chutnají čerstvé, ihned po usmažení, ale pochutnáte si na nich i druhý den. Když bramboráky připravuji na doma, dělám je spíš větší, ale když je plánuji s sebou na výlet, používám lívanečník.
Bramboráky nejčastěji servíruji s jednoduchým jogurtovým dipem, který celé jídlo posune ještě o stupínek výš.