Vy všichni, kteří mne znáte trochu více a osobněji víte, že jsem velkým milovníkem Řecka, protože jsem tam nějaký čas pobývala a pracovala. A protože mám velmi ráda středozemní kuchyni, bylo téměř nemožné, abych si nezamilovala konkrétně i tu řeckou. Receptů na řecká jídla je na mém blogu pomálu a tak jsem si řekla, že bych to měla trochu změnit a o moje nejzamilovanější jídla se s vámi podělit. Ne že bych každý víkend doma vyvářela řecké dobrůtky, ale je pár stálic, které vařím často a k tomu ještě občas vyzkouším něco nového, co jsem ochutnala třeba pouze v taverně. Takže ode mne v budoucnu určitě nějaké další řecké recepty čekejte.
Dnes mám pro vás musaku, jedno z nejznámější jídel řecké kuchyně. Jedná ve zkratce o zapečenou zeleninu a maso a je to prostě lahůdka. Musím se přiznat, že jsem teď musaku dělala asi po roce a hned jak jsem ji zase ochutnala, tak mi bylo jasné, že jí prostě musím vařit častěji. Nebudu vám nic nalhávat, jedná se o trochu pracnější záležitost. Prostě chvíli trvá než se vše nachystá a může skládat do pekáče. Udělejte to ale jako já a uvařte si jídla více porcí, protože 4 nebo 8 porcí se dělají skoro stejně dlouho, že jo 🙂
Musaka navíc v klidu vydrží několik dní v lednici a ještě se proleží, takže se jí pak můžete vzít i na oběd do práce. Nebo jednoduše pohostěte na nedělní oběd širší rodinu. Tohle jídlo je opravdu vděčné a tak se nebojte delší přípravy, protože se vám to určitě vrátí na chuti.