Protože minulý recept s pekařskou výzvou časopisu Gurmet jsem vkládala až dlouho po upečení, řekla jsem si, že tentokrát se polepším a tak vkládám raději hned. Perníkový dort jsem doteď neznala, ale zaujal mě na první pohled. Korpus je nádherně provoněný kořením a obě ostřejší náplně mu dodávají říz. Jemný krém z mascarpone chutě krásně vyvažuje a celý dort tak nějak dotváří. Chuťově se jedná o netradiční, ale velmi povedený zážitek, který je jako stvořený pro vánoční atmosféru. Příprava je sice trochu náročnější, ale chuťově se vám dort určitě odmění.
Jelikož mého muže minule společné pečení velmi bavilo, pomáhat chtěl i tentokrát. Nakonec jsem mu svěřila i prořezávání korpusů a úkol zvládl na jedničku. Kdo by to byl do něj řekl… 🙂