Od té doby, co jsem loni ochutnala na Food Parade festivalu jídlo ze stánku Etnosvěta, slíbila jsem si, že musím určitě zajít i do jejich restaurace. Nakonec jsem pro to nadchla i kolegyně z práce a tak si občas uděláme čas a zajdeme do Etnosvěta na skvělý obědový bufet. Zatím se mi nestalo, že bych byla zklamaná, spíš naopak! Při poslední návštěvě jsem si kromě jiného naložila i cizrnové kari se seitanem a čekala, zda mě jídlo osloví. Chutě byly naprosto dokonalé a opravdu jsme si moc pochutnaly, až jsem si řekla, že tohle jídlo prostě nějak musím udělat i doma.
No a znáte to, v restauraci ochutnáte něco skvělého, zkusíte to uvařit doma a rázem je z toho něco úplně jiného a ne tak dobrého…no a to se mi právě tentokrát nestalo 🙂 Vůbec netuším, jak se mi to podařilo, ale výsledné jídlo nejenže připomínalo chuť, na kterou jsem se těšila, ale celkově bylo prostě vynikající. Tak ho zkuste se mnou a věřím, že si pochutnáte také 🙂
hrst mraženého listového špenátu (používáme-li čerstvý, dáme dvě vrchovaté hrsti)
Postup:
Seitan nakrájíme na tenké plátky.V pánvi wok rozpálíme olej a seitan z obou stran ho osmahneme dozlatova, vyjmeme z pánve. Rozpálený olej nyní smícháme s kari pastou a zázvorem, opékáme. Cibulku nakrájíme na kolečka (i zelenou část) a necháme zesklovatět v oleji zesklovatět. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, kari a římský kmín a ještě chvíli opékáme, dokud se koření nerozvoní. Přilijeme krájená rajčata a zcezenou cizrnu, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Krátce provaříme, aby se chutě spojily a nakonec přidáme špenát a necháme v omáčce zcela rozmrazit. Ve finále vrátíme do pánve i seitan a prohřejeme. Podle chuti dokořeníme, ale podle mě už to většinou není potřeba a chuť je přesně taková, jaká má být 🙂 Jako přílohu volím většinou pečivo nebo pita chleba.