Valentýnský parfait

Zase se rok s rokem sešel a blíží se Valentýn. Všude se to tou dobou začervená a zrůžoví a květinářství si zas jednou dobře vydělají 🙂 Jak už jsem vám říkala i loni, pro mne tento svátek nemá příliš velký význam, protože zastávám názor, že lásku bychom si měli vyznávat kdykoliv se nám zachce a drobné dárečky tomu druhému můžeme přeci dávat po celý rok. Když už ale ten Valentýn máme, tak vždy mému muži alespoň připravím něco tematického na zoubek, protože u nás opravdu láska prochází žaludkem. Já vlastně z lásky vařím pořád – valentýn nevalentýn 😀
Tyto jednoduché poháry můžete připravit i do uzavíratelné skleničky a můžete si je vzít s sebou do práce. Granátové jablko a pistácie představují opravdu výjimečnou kombinaci a čokoládová a bílá pěna jsou zase jak den a noc 🙂 Pistácii však přidávejte až těsně před podáváním, jinak oříšky změknou, nebudou křupavé a už to prostě nebude ono.
 
 
Suroviny:
na 4 malé skleničky
4 cukrářské piškoty
120 g kvalitní hořké čokolády
2 bílky
100 ml smetany ke šlehání
3 lžíce krupicového cukru
250 g polotučného tvarohu
100 g zakysané smetany
1 lžíce moučkového cukru
4 lžíce likéru Grand Marnier (nakoupíte třeba na alkohol.cz)
1 malé granátové jablko
hrstka pistácií
 
Postup:
Z granátového jablka vylámeme jednotlivá zrnka a pistácie rozsekáme nahrubo. Dále si připravíme čokoládovou pěnu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. Bílky vyšleháme do polotuha, přidáme cukr a šleháme dál, dokud sníh nebude tvořit lesklé a pevné špičky. V jiné nádobě vyšleháme dotuha smetanu. K rozpuštěné čokoládě postupně a zlehka přimícháme bílky a nakonec i vyšlehanou smetanu. Na přípravu bílé vrstvy vyšleháme dohladka tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem i likérem.
Piškoty nalámeme na menší kousky a do každé skleničky dáme jeden na dno. Nejdříve navrstvíme čokoládovou pěnu, na ní nasypeme trochu zrníček granátového jablka a na ně pak bílý krém. Nakonec pohár posypeme granátovými zrníčky a nakonec pistáciemi. Pistácie přidáme až těsně před podáváním, jinak trochu zvlhnou. Krém může být i lehce mražený, záleží na vaší chuti.
 
 
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.