Dnes s vámi nepřicházím s žádnou novinkou, ba naopak. Jedná se o francouzskou klasiku všech klasik – třešňový clafoutis. Je to prostě taková francouzská bublanina, ale od té naší české bublaniny se liší tím, že není vůbec tak nadýchaná jako piškot – spíš naopak – struktura těsta je hutná. Jestli jste zvyklí pouze na naši bublaninu, možná vám na první ochutnání clafoutis bude připadat prostě divný, ale na druhé kousnutí už si vás určitě získá.
Takže šup šup – i když máme velká vedra, zapínejte troubu, dokud ještě máme třešně 🙂 Clafoutis za to stojí a hlavně je velmi jednoduchý.
Jo a ještě jedna zásadní věc. V tom opravdu tradičním clafoutisu jsou třešně s peckou. Ale já pecky v třešňové bublanině k smrti nesnáším a to už od dětství 😀 Takže za mě pecky ne ne a ne :P. Já peču koláče jedině s vypeckovanými třešněmi. Teď už záleží, co si vyberete vy.