Těstoviny s růžičkovou kapustou a křupavou slaninou

Jak jsem psala již minule, na portálu blogerky.cz jsem dostala možnost zúčastnit se testování těstovin Adriana.  A protože mě to testování baví a pasta mi moc chutná, mám pro vás ještě jeden recept. Navíc tento víkend přijeli na návštěvu moji rodiče, takže jsem hned měla jasno o sobotním obědě 🙂 Vím, že teď není zrovna sezóna růžičkové kapusty, ale já jsem si nemohla pomoct, protože tento recept je v celé naší rodině dost oblíbený. A navíc jsem prostě na kapustičky dostala chuť a bylo jasno 🙂

Jestliže neseženete kapustičky čerstvé, poslouží skvěle i ty mražené, to mám také vyzkoušeno. Jídlo se možná zdá obyčejné, ale nenechte se mýlit, chutě k sobě skvěle pasují a jídlo je návykové!

Suroviny:
na 5-6 porcí
400 g těstovin Adriana
cca 400 g růžičkové kapusty
1 středně velká cibule
200 g anglické slaniny
1 lžíce oleje
250 ml smetany ke šlehání
cca 200 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř

muškátový květ

Postup:

Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Na lžíci oleje osmahneme dokřupava anglickou slaninu nakrájenou nahrubo. Odložíme stranou na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Na stejné pánvi na vysmahnutém tuku necháme zesklovatět cibuli, ke které poté přidáme rozpůlené či rozčtvrcené očištěné kapustičky a vše společně chvíli opékáme. Přilijeme smetanu a vývar a zakryté dusíme asi 5 minut. Pak pokličku sundáme, okořeníme a necháme ještě asi dalších 5 minut vařit, aby omáčka trochu zhoustla. V pánvi smícháme uvařené těstoviny s omáčkou, je-li potřeba dokořeníme. Na talíři posypeme jednotlivé porce osmahnutou slaninou a podáváme. Garantuji vám, že tohle jídlo rozhodně nebudete dělat naposled 🙂

 
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.