Těstoviny s mletým masem a paprikami

Opět pro vás mám jeden těstovinový recept a tentokrát je to jeden z mých oblíbených a léty prověřených. Objevili jsme ho kdysi v jedné těstovinové kuchařce (jméno už si nepamatuji – recept mám opsaný) a od té doby je nedílnou součástí našeho jídelníčku. Já vždy dělám vrchovatou pánev, tohoto jídla nikdy není dost 🙂 Na tomto jídle je skvělé, že druhý den je možná ještě lepší, protože chutě se krásně rozleží.  Takže je to skvělý adept na krabičkové jídlo do práce a tak to přesně praktikujeme i u nás doma.

Suroviny:
na 4 porce
500 g mletého masa (míchané)
2 ks žluté a 1 ks červené papriky
400 g těstovin
1 cibule, 2 stroužky česneku
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce rajčatového protlaku
cca 150 – 200 ml masového vývaru
4 lžíce olivového oleje
50 g strouhaného parmazánu
2 lžíce sušeného oregana
hrstka sekaného čerstvého oregana
sůl, kajenský pepř (nebo čerstvá chilli paprička)
 
Postup:
Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno.  Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso a opékáme do té doby, než se začne drolit. Přidáme cibuli, česnek, oregano a propékáme, až cibule zesklovatí. Poté přidáme nakrájené papriky (a chilli papričku) a pečeme ještě několik minut. Vše zalijeme vývarem, v němž si předem rozmícháme smetanu a rajčatový protlak. Necháme přejít varem a dusíme zakryté asi 5 minut. Poté sundáme pokličku a vaříme pár minut, než se část vývaru vypaří a omáčka trochu zhoustne. Nakonec směs mletého masa s paprikami osolíme a dostatečně opepříme.

Když se vaří omáčka, těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Těstoviny pak řádně promícháme s omáčkou z mletého masa a na talíři porce bohatě posypeme parmazánem.

"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.