Postup:
Nahrubo nastrouhaný sýr smícháme se změklým máslem, moukou, bylinkami a pepřem tak, až vznikne kompaktní těsto. Jestliže použijete cheddar, sůl už není potřeba. Ale i u goudy si dejte se solí pozor. Já většinou používám pouze trochu solného květu (Flor de Sal) s provensálskými bylinkami.
Těsto dejte na široký kus potravinářské fólie, zarolujte a vytvořte pravidelný váleček. Takto uložte do lednice na několik hodin ztuhnout a potom z válečku krájejte plátky tlusté cca 0,5 cm. Jednotlivé sušenky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě (180°C) buď cca 10 minut pro měkké sušenky nebo cca 15 minut pro křupavou strukturu. Já osobně upřednostňuji druhou variantu, protože potom sušenky krásně křupou.
Zbylé sušenky nezapomeňte uzavřít do krabice s víkem. Ale předpokládám, že vám jich mnoho nezůstane 🙂