Krémové špagety s avokádovo-špenátovým pestem

Tyto špagety s avokádovo-špenátovým pestem jsou přesně to pravé zelené jídlo, které si budete chtít dát teď na jaře, a které vás nabije zelenou energií. A jak už asi víte, miluji těstoviny a mohu je jíst klidně obden. Je to relativně lehká surovina, se kterou vytvoříte tisíc variací chutí a většinou se u toho ani moc nenadřete. Dnes vám opět předkládám důkaz, že skvělé a zdravé jídlo může být až ďábelsky jednoduché.
 
Celé jídlo je hotové do 15 minut a vy tak za minimum času dostanete maximum chuti a skvělé jídlo, které ocení i ti, co jinak špenát nebo avokádo nevyhledávají. To mám osobně vyzkoušeno i na členech naší rodiny 🙂
 
Špagety s avokádovo-špenátovým pestem v misce, sypané parmazánem
 
Suroviny:
na 4 porce
300 g špaget
1 avokádo RTE
1 plný velký hrnek čerstvého baby špenátu
1 – 2 stroužky česneku
100 g kešu oříšků
hrstka čerstvé bazalky
lžíce čerstvé šťávy z citronu
lžíce panenského olivového oleje
hoblinky parmazánu
sůl, čerstvě mletý pepř
 
Postup:
Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody. Mezitím dáme všechny suroviny kromě sýra do mixéru a přilijeme cca půl až tři čtvrtě hrnku vody z těstovin. Rozmixujeme do hladké pasty a jestli je směs příliš hustá, přidáme ještě trochu vody z těstovin. Pesto osolíme a opepříme a smícháme s uvařenými a slitými těstovinami.
 
Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami sýru a ihned podáváme. Jelikož avokádo začíná po čase černat, je lepší těstoviny sníst ten samý den. To ale většinou není problém, protože jídlo je silně návykové 😛
 
Jestliže máte chuť experimentovat, vyzkoušejte přidat i medvědí česnek nebo petrželku. Fantazii se meze nekladou a různé bylinky dodají těstovinám nový chuťový twist. Snažte se také nešidit suroviny a používat jen panenský olivový olej a pravý parmazán.
 
Špagety s avokádovo-špenátovým pestem v misce, sypané parmazánem. Detail s vidličkou.
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.