Orecchiette s krémovou salsou s medvědím česnekem

Orecchciette znamená v překladu ouško, což přesně vystihuje tvar těchto těstovin. Výhodou tohoto trochu neobvyklého tvaru je to, že se v nich dobře drží omáčka, která je nositelem chuti. Orecchiette můžete občas sehnat na farmářských trzích, ale už i v supermarketech. A nebo si je samozřejmě můžete udělat doma, jestli jste trochu zručnější 🙂 Omáčka, kterou jsem zvolila je lehká a příjemně aromatická díky medvědímu česneku. 

Ale teď už pojďme rovnou k receptu 🙂

Suroviny:
na 4 porce
500 g čerstvé pasty – druh Orecchiette
130 ml smetany na vaření
1 malá červená cibule nebo polovina větší
3 rajčata
svazek medvědího česneku
1 lžíce citronového olivového oleje
malá hrst opražených slunečnicových semínek
2 – 3 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
 
Postup:
Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny a vaříme asi 7 minut až budou na zkus.
 Do mixéru se sekacími noži dáme oloupanou a rozčtvrcenou cibuli, rozpůlená rajčata a přilijeme olivový olej. Zeleninu rozsekáme najemno a poté k ní přidáme očištěné listy medvědího česneku, semínka, citronovou šťávu a dvě lžíce smetany. Směs opět důkladně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev a nalijeme na ni vzniklou salsu a zbytek smetany. Na mírném ohni přivedeme k varu a lehce provaříme. K omáčce přidáme asi 2 – 3 lžíce vody z těstovin, promícháme a odstavíme. Těstoviny slijeme, důkladně promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
 
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.