Nepečený tvarohový dort s borůvkami a citronem

Tak tu máme konečně nový recept. Já vím, moje frekvence přispívání teď není moc valná, ale času je málo, hlavně teď, s dalším přírůstkem doma 🙂
Ale pojďme k zpět k receptu. Začíná se nám pomalu hlásit jaro a tak jsem k této příležitosti zvolila i takový veselý, svěží a jarní recept na skvělý nepečený dort, který obsahuje snížené množství cukru, takže můžete mlsat bez výčitek. Borůvky a citrón jdou k sobě skvěle dohromady a na tento dort se vám budou skvěle hodit i mrazákové zásoby borůvek.
Takže s chutí do toho, ať si uděláme jarní náladu 🙂
 Suroviny:
na formu 22-24 cm
na korpus:
150 g digestive sušenek
60 g másla
na náplň:
500 g tučného tvarohu ve vaničce
250 ml smetany ke šlehání
3-5 lžic cukru krupice
šťáva z jednoho citronu
1 balíček práškové želatiny
hrst borůvek
na borůvkovou omáčku:
velká hrst mražených borůvek
3 lžíce cukru
trocha vody
+ plátky citronu na ozdobu
Postup:
Sušenky rozdrtíme v sobotu na jemné drobečky a smícháme s málem. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem nebo potravinářskou fólií a sušenky upěchujeme na dno formy. Na náplň ušleháme smetanu do tuha a přidáme ji do mísy k tvarohu. Přimícháme cukr a citronovou šťávu.
Mezitím připravíme podle návodu na obalu želatinu a přidáme ji do krému. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme borůvky či jiné ovoce. Krém nalijeme na korpus, uhladíme a dáme hladit na několik hodin, nejlépe přes noc.
Na borůvkovou omáčku si v kastrůlku rozvaříme rozmačkané borůvky s trochou vody a cukrem. Až bude omáčka hustá, odstavíme a necháme zchladnout. Hotový dort ozdobíme citronem a borůvkovou omáčkou.

"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.