Nejlepší květákové placičky

Zeleninové placičky jsou u nás dlouhodobě oblíbené v různých podobách. Ale asi největším a nejstálejším oblíbencem jsou ty čistě květákové. Já květák miluji ve všech podobách, ať už jde o polévku, placičky nebo třeba jen pečený květák s máslem zasypaný strouhankou. Tyto květákové placičky je možné dělat jako hlavní jídlo, třeba s bramborem nebo jako svačinu, klidně za studena  – do školy, na výlet. A naše děti jsou důkazem, že chutnají i dětem. Navíc i malé děti je dokáží jíst samy, bez většího nepořádku a z toho pak mají radost děti i rodiče
Ke květáku neodmyslitelně patří muškátový květ, takže ho do placiček nezapomeňte přidat, aby měly ten správný říz 🙂
 
Květákové placičky na talíři
 
Suroviny:
na 4 porce
1 větší květák
3 vejce
2 až 3 lžíce hrubé mouky
3 lžíce jemně strouhané goudy
sůl, muškátový květ
řepkový olej
 
Postup:
Květák omyjeme, očistíme a rozebereme na větší růžičky. Ty pak syrové nastrouháme najemno. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky vyšleháme dotuha. Ke květáku přidáme do mísy žloutky, mouku, sýr, sůl a muškátový květ a dobře promícháme. Nakonec přidáme ušlehané bílky a spojíme ve středně tekuté těsto.
Z těsta tvoříme na pánvi placičky a smažíme na větší vrstvě oleje z obou stran. Dobře poslouží i lívanečník.
Osmažené květákové placičky odkládáme na papírovou utěrku, aby vysála přebytečný tuk.
 
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.