Lívance se skyrem

Receptů na lívance není nikdy dost, a proto vám přináším další do zásoby. Tyto lívance jsou díky skyru krásně vláčné a díky ovesným vločkám představují dobrý zdroj vlákniny. Lívance se skyrem jsou samozřejmě nejlepší čerstvé hned na snídani, ale skvěle poslouží i jako svačina do práce nebo do školy.

Další recepty na vynikající lívance najdete také v mém snídaňovém e-booku, který je volně ke stažení zde na blogu.

Pohled shora na talíř s lívanci ozdobenými ovocem a čokoládou

Suroviny:
na cca 10 lívanců
1 hrnek jemných ovesných vloček
100 ml mléka
1 kelímek skyru (130 g)
1 lžíce cukru
1/2 hrnku hladké mouky
2 vejce
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička skořice
špetka soli

kokosový olej

Postup:
Všechny suroviny jednoduše smícháme ve větší míse a necháme krátce odstát. Mezitím si rozehřejeme lívanečníkovou pánev s trochou kokosového oleje. Lívance smažíme z obou stran dozlatova a servírujeme s oblíbeným ovocem a sirupem podle chuti.

Já kromě čerstvého ovoce nejraději volím javorový sirup nebo čekankový sirup Slaný Karamel a někdy také ořechové máslo. Máte-li čas a dostatek ovoce, můžete si na lívance udělat třeba ovocný přeliv z malin nebo jahod. Skvěle tak upotřebíte mrazákové zásoby.

Detail na lívance s ovocem na talíři

"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.