Tak už je to tu, už jsme se dočkali. Jaro sice pomalu, ale jistě klepe na dveře. A tom mimo jiné svědčí i medvědí česnek, který se v posledních dnech už začal v přírodě objevovat. Věřím, že medvědí česnek určitě znáte, ale jestli ne, je čas ho konečně vyzkoušet. Jestli neznáte žádné místo, kde roste, můžete ho pořídit i na farmářských trzích. Medvědí česnek dokáže jídlu přidat nový rozměr a navíc teď na jaře se každá čerstvá zelená bylinka v kuchyni počítá.
I o špaldě se v posledních letech docela mluví. Já špaldovou mouku doma často používám, převážně na pečení moučníků. O špaldových kroupách už jsem toho taky slyšela hodně, ale doteď jsem je nikdy neochutnala. Jelikož ale kroupy jako takové mám ráda a hlavně miluji jídla typu risotto atd., tak jsem si byla jistá, že kernotto mě zklamat nemůže. Když jsem k tomu navíc přidala další mé oblíbené ingredience jako fetu nebo slunečnicová semínka, která cpu úplně všude, tak vzniklo jídlo tak vynikající, že jsem to ani nečekala. Musela jsem si dokonce přidat a pak jsem ještě chodila užírat z pánvičky. Zase je to jedno z těch jídel, která jsou hodně variabilní, takže si můžete pokaždé udělat trochu jinou verzi podle aktuální chuti 🙂