Tak jsem se konečně dočkala, už je tu opět jahodová sezóna. Jahody miluji a je to proto jeden z mých nejoblíbenějších časů roku. Opět budu dělat tvarohové knedlíky, jahodovou marmeládu, bublaninu a dojde i na smoothie nebo jahody s cukrem 🙂 Ale to bych nebyla já, kdybych nezkoušela i nové recepty, že 🙂 A výsledkem potom je třeba tento vynikající jahodový koláč s mascarpone a kokosem. Krém je jemný a svěží a celý koláč tak nějak voní létem.
Já obecně miluji křehké těsto (které je použito i v tomto receptu), protože je velmi variabilní. Stačí si z něj vytvořit tartaletkové korpusy a potom naplnit krémem podle vlastní fantazie a kopou ovoce. Zkoušela jsem korpusy plnit čokoládovou ganache, kakaovým krémem a lá pribináček nebo třeba šlehačkovým krémem a všechny varianty jsou skvělé. Jahodový koláč s mascarpone a kokosem je ale přeci jen trochu chuťově jiný, a proto mne teď baví nejvíc.
Kdybyste chtěli vyzkoušet i jiné moje jahodové recepty, mrkněte sem 🙂