Hustá italská polévka se špenátem a orzem

Tuto polévku jsem našla zcela náhodou na zahraničním blogu Gimmesomeoven.com. Na fotce vypadala tak dokonale, že jsem se do ní zamilovala na první pohled. Netrvalo dlouho a musela jsem jí vyzkoušet. Polévka je bohatá a hustá a je skvělou volbou právě pro zimní nevlídné počasí. Bohatě vám vystačí jako lehký oběd a je prostě vynikající. Navíc je vhodná pro vegetariány i vegany.

Suroviny:
1 středně velká mrkev
půlka menšího celeru
1 menší cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka sekaných rajčat
1 menší hrnek orza (těstovinová rýže, nevaječná)
čerstvý nebo mražený listový špenát  (mražený cca 200 g)
2 lžíce olivového oleje
cca 1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
lžička sušeného oregana a lžička tymiánu
pár špetek drceného rozmarýnu

sůl, pepř

Postup:

Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm pár minut zesklovatět cibuli. Do hrnce přidáme i mrkev, celer a prolisovaný česnek a pár minut opékáme na středním plameni. Poté přilijeme vývar a rajčata, přivedeme k varu a vaříme cca 3-4 minuty. Nakonec přidáme orzo a koření a dále vaříme, dokud těstoviny nebudou na zkus. Jestliže používáme čerstvý špenát, stačí ho přidat do polévky krátce před koncem varu, špenát mražený můžeme přidat rovnou s orzem.
Polévku podle chuti osolíme a opepříme a můžeme servírovat.
"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.