Když jsem se dala do sepisování dnešního receptu, hned mne napadlo, že jsou zde minimálně dva faktory, které někoho z vás od pečení odradí. První je ten, že příprava není tak jednoduchá, jako u kdejaké buchty, ale zase bych neřekla, že se jedná o něco složitého. Druhý je fakt, že do receptu jsou použité dvě a půl kostky másla. V dnešní době máslové hysterie chápu, že tento chlebíček není úplně nejlevnější záležitost, ale vězte, že výsledný efekt překvapení a vynikající chuť za to všechno stojí.
Já jsem pekla v rámci pekařské výzvy časopisu Gurmet. Dala jsem si teď od jejich soutěžení trochu pauzu, protože mne předchozí dortíky tolik nezaujaly, ale dýňový chlebíček jsem prostě musela vyzkoušet. A udělala jsem moc dobře, protože byl vážně výborný. Navíc jsem si konečně vyzkoušela, jak do těsta ukrýt obrázek, který se objeví po rozkrojení. Tento efekt se vytvoří jednoduše tak, že si upečete jinak barevný plát těsta, ze kterého vykrajovátkem vykrájíte požadovaný tvar, který pak naskládáte mezi dvě vrstvy neupečeného těsta odlišné barvy.
Klíčem úspěchu je nevybírat si příliš členitý tvar a vykrojené kousky pak precizně poskládat. V původním receptu byl příhodně použitý tvar dýně, ale já nemám dýňové vykrajovátko, shánět se mi ho nechtělo a tak jsem použila obrázek myšáka Mickeyho, protože dýňový chlebíček je vlastně původně americká záležitost. Mickey se povedl – ukazatelem bylo to, zda ho ostatní poznají a to se splnilo 😀