Jelikož zásoba dýni u nás doma je stále veliká a zatím nás vůbec neomrzely, pokračuji v takové malé sérii dýňových receptů. Jak už jsem říkala minule, byla by opravdu škoda vařit z dýně pouze polévku, i když je vynikající. Tentokrát jsem se pustila do nočků, na které se dýně hokaidó skvěle hodí. Já už jsem domácí noky nedělala ani nepamatuji a tak jsem se na jejich přípravu těšila. Není to nic těžkého a vlastně ani časově náročného. Když máte připravenou dýni a brambory, jde to šup šup. Noky jsou tak dobré, že nepotřebují žádnou velkou parádu okolo.
Nejvíc jim podle mne sluší máslo s bylinkami a česnekem, já jsem pro svého masožrouta přidala navíc ještě domácí slaninu. Když přidáte trochu kvalitního sýra, výsledek je geniální. My jsme si moc pochutnali a vypadá to, že příští týden se do noků budu muset pustit ještě jednou 🙂