Vánoce už jsou za dveřmi a já mám pro vás ještě recept na perníčky. Původně jsem ho chtěla přidat o trochu dříve, ale znáte to, před Vánoci toho času nikdy není dost. Ale tyto perníčky jsou měkké hned po upečení, takže to ještě rozhodně stíháte. A kdyby náhodou, stačí dát perníčky do uzavíratelné kovové dózy spolu s jablkem a ještě měkkost podpoříte.
Většina z nás možná máme ověřené rodinné recepty na perníčky a další cukroví, stejně tak my. Letos jsem ale chtěla trochu experimentovat a tak jsem recept trochu upravila a přidala více voňavého koření. A výsledek mne mile překvapil a rozhodně se k němu budu vracet. Tak ho vyzkoušejte i vy!
1 žloutek na potření
Perníčky zdobíme nejlépe klasickou bílkovou polevou nebo jiným vaším oblíbeným způsobem.