Tak zase po čase tu mám pro vás hlavní jídlo. Ne že bych snad doma nevařila taková jídla téměř každý den k obědu a občas i k večeři, ale často ta jídla nejsou podle mne ničím vyjímečná nebo mi prostě nepřijde, že stojí za to, je sdílet na blogu. Často na mých stránkách najdete hlavně pečení, ale snažím se to vyvažovat, abyste zde na blogu našli od všeho trochu. Tentokrát mám připravené jídlo z jednoho hrnce, což je myslím, nejen u nás, oblíbená záležitost. Nejenom, že je příprava takového jídla rychlá a nenáročná na nádobí, ale navíc si opravdu pochutnáte.
V receptu píšu na 4 porce 4-8 kuřecích horních stehen. Ten velký rozptyl je tam proto, že když to budete brát jako rýžový pokrm s masem, tak vám stačí jeden kus, kdežto když budete chtít jako můj muž maso a přílohu, tak si dejte dva kousky kuřete. Já měla tentokrát doma přemíru kuřecích prsních řízků, takže jsem na to nakonec použila právě je, ale kuřecí horní stehna jsou lepší. Kdo má rád olivy, tak rozhodně nešetřete – ty dodají celému jídlu pěkný šmrnc. A nezapomeňte na petrželku, tak jak se to pravidelně stává mně 🙂 To se pak po obědě divím, co na lince dělá to prkénko plné petrželky :O
sůl, pepř, 2 lžičky tymiánu