Ovesná kaše přes noc (Overnight oats)

Poslední dobou jsem si oblíbila různé ovesné kaše, ale nejraději mám ty studené, kdy se vločky nechají odležet přes noc. Nejenže tak máte snídani hotovou opravdu za pár minut, ale navíc si pochutnáte a to bez výčitek. Když navíc použijete rostlinné mléko (např. madlové, ovesné, kokosové), kaše bude vhodná i pro vegany. Ovoce můžete obměňovat podle chuti, sezóny a nálady a tak vás taková ovesná kaše jen tak neomrzí.

Na ozdobu a dochucení vám mohou doporučit čekankový karamelový sirup, který mám v poslední době moc ráda, protože nejenže je chutný, ale hlavně patří k nejlepším alternativám cukru. Jedná se čistě o mé doporučení, nejde o spolupráci.

Recepty na další kaše a jiné snídaňové misky najdete v mém snídaňovém eBooku zdarma, který naleznete zde.

Ovesná kaše - pohled shoda na skleničku dozdobenou ovocem

Suroviny:
na 2 porce
1 hrnek jemných ovesných vloček
1 a půl hrnku mléka (případně ovesného/mandlového)
2 lžíce chia semínek
2-3 lžičky karamelového čekankového sirupu
2 lžíce nasekaných kešu
+ovoce a oříšky na ozdobu

Postup:
Večer před spaním všechny suroviny důkladně promícháme v v uzavíratelné skleničce nebo v misce a překryjeme potravinářskou folií. Necháme při pokojové teplotě nasáknout přes noc.

A ráno pouze vločky dozdobíme podle chuti ořechy, ovocem nebo třeba ořechovým máslem a ihned můžeme jíst. Já ještě vršek pokapu čekankovým karamelovým sirupem a je to top.
Tato ovesná kaše se dá skvěle udělat i na cesty, stačí udělat rovnou do skleničky a vzít s sebou.

Detail skleničky s ovesnou kaší

"Miluji jídlo, vaření a cestování, ale nejraději cestuji za jídlem" Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.