Do Vánoc zbývají přibližně 3 týdny a proto mám pro vás další recept na cukroví a dnes to bude rovnou to nejoblíbenější u nás.
Nevím, jak mám tohle cukroví nazvat, nevím, jaké má oficiální jméno. My mu totiž doma říkáme „to oblíbené“ a nebo ledové cukroví. Tak jsem zvolila název ledové a to podle polevy, kterou má. U nás v rodině je to bezkonkurenčně nejoblíbenější cukroví a vždy první zmizí z tácu na stole. Jak vím, tak někteří ho dělají ve formě půlměsíčků. My to tedy vždy čistě z praktických důvodů dělali pouze ve formě malých obdélníkových řezů – je to jednoduché a nejsou žádné odřezky.
Loni jsem si ale od Tchiba pořídila hvězdičkovou formu a hned jsem jí na toto cukroví zkusila. Hvězdičky jsou o dost efektnější než jen řezy, ale je to tedy o dost pracnější. Záleží jen na vás, jaký tvar zvolíte, ale jestli tohle cukroví neznáte, určitě ho musíte vyzkoušet. Doporučuji ho uchovávat v chladu a na talíř vždy dávat jen malé množství toho čerstvého. Jak určitě víte, oschlé kousky už nejsou tak chutné a o tomto cukroví to platí dvojnásob.
Formu na stránkách Tchibo už jsem letos neviděla, ale prakticky stejnou jsem pro vás našla třeba tady nebo i tady.