Možná tomu nebudete věřit, ale i v této části roku mi zbyla ještě jedna poslední hokaido dýně z mojí zahrádky. Když dýně správně skladujete, tak vydrží opravdu dlouho a proto nevadí, když se vám jich přes léto a na podzim urodí větší množství.
Já ale v poslední době dýně miluji, takže s nimi vařím, jak se jen dá. Ještě před pár lety jsem netušila, jak je taková dýně variabilní a co se z ní dá všechno uvařit, od dětských příkrmů, přes hlavní jídla až po dezerty. Tak se mnou pojďte naskočit na dýňovou vlnu a určitě nebudete litovat. Já už jeden recept na noky z dýně na blogu mám, ale tento je zase jiný a tak si to aspoň můžete porovnat, co vám více chutná 🙂
Jestliže ale bez omáčky nedáte ani ránu, udělejte si domácí – třeba z rajčat a zkuste pro jednou vynechat kupovaný kečup.