Bílky v pokojové teplotě šleháme v robotu asi 2-3 minuty, dokud sníh nebude tvořit měkké špičky. Poté při vysoké teplotě otáček šleháme sníh dál a postupně přisypáváme všechen cukr. Během cca 5 minut dostaneme pevný sníh, jehož špičky krásně drží. Robot odstavíme a pomocí stěrky do sněhu rychle, ale lehce zapracujeme postupně citronovou šťávu, vanilkový extrakt i škrob.
Troubu rozpálíme na 150-160°C a velký nízký plech vyložíme pečícím papírem. Sníh dáme do velkého cukrářského sáčku s uzavřenou hvězdicovou zdobící špičkou a tou tvoříme na plech krouživými pohyby středně velká kolečka s prohlubní uprostřed (na krém). Pusinky pečeme v troubě asi 75 minut, poté troubu vypneme a bez otevření dvířek je necháme v troubě dojít asi půl hodiny.
Sněhové dortíky poté necháme zcela vychladnout.